Google Assistent in België

Google heeft vandaag in België een persconferentie gehouden over de lancering van de Google Assistent in België, maar er zijn voorlopig nog wel enkele beperkingen aan!

De Google Assistent voor op de smartphones is dus vanaf nu beschikbaar in België, maar momenteel nog niet op de Google Home speakers. De uitrol van De Assistent zal in de loop van vandaag ook geleidekijk aan plaatsvinden op de recentere versies van Android, en binnen enkele dagen zal hij ook uitgerold worden naar smartphones met Android 5 en hoger.

De spraakassistent heeft echter nog wel last van een Nederlands accentje, maar vele functies zijn nu beter geoptimaliseerd voor België. Wie zijn smartphone of de slimme speaker al op de Nederlandse taal hadden ingesteld in België, kreeg natuurlijk wel al locatiegebonden updates over het weer en kon al reistijden vragen in het verkeer op de Belgische wegen.

Ook krijgt de Assistent de ‘Actions on Google’, wat het mogelijk maakt om extra functionaliteiten te ontwikkelen voor bedrijven om meer integraties te voorzien. Colruyt was hier al even mee bezig, maar ook Telenet en Proximus voor hun datagebruik op te volgen, en er zal ook een integratie komen voor Bpost voor het volgen van pakketjes. Uiteraard zal deze lijst met integraties zeker nog uitgebreid worden! Er wordt momenteel ook nog gewerkt aan integraties voor het nieuws met VRT en het Mediahuis.

Op de Google Home speakers is het dus voorlopig nog enkele maanden wachten, maar Google zet hier nog geen termijn op. Deze zullen pas beschikbaar zijn van zodra de spraak van de Assistent optimaal Vlaams klinkt zonder het Nederlands accent.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.