Opgepast voor valse Samsung aanbieding

Er is onlangs een vals blog bericht aan het circuleren over de tegenvallende verkoop van Samsung, en om dit probleem op te lossen zou Samsung volgens het artikel een wel heel straffe markeringscampagne opgestart hebben.

In het artikel op de blog van geekmobiles.com lees je dat je voor €2 een Samsung Galaxy S9 kan kopen en dag reeds duizenden Belgen er reeds al duizenden Belgen hem hebben mogen ontvangen.

Bij het lezen van de titel van het blogbericht zou er al een belletje moeten gaan rinkelen

Addertjes onder het gras

Het hele bericht op deze blog staat ook vol met fouten en het lijkt precies een artikel vertaald te zijn door een translate machine.

Wat mij ook onmiddellijk opvalt is dat “toevallig” deze aanbiedingen enkel vandaag nog geldig is tot middernacht. Onderaan deze blog zie je ook een hele bundel aan positieve reacties, en ook hier valt het op dat deze enkel vandaag geplaatst zijn. Als je dan gaat proberen om op de reply knoppen te klikken bij deze reacties, gebeurd er ook effectief niets.

Als je dan verder doorklikt om de Samsung te bestellen, kom je terecht op een pagina waar de Samsung Galaxy S9 geprijsd staat voor € 1,5 met enkele reviews en specificaties.

Als je verder naar beneden scrolt op de pagina, zie je deze kleine lettertjes:

Alle nieuwe klanten doen mee aan de loterij van het weergegeven actieproduct. We nemen rechtstreeks contact met u op via e-mail als u de gelukkige winnaar bent. Dit speciale aanbod gaat gepaard met een proefversie van 3 dagen voor een bijbehorende abonnementsdienst. Daarna wordt de maandelijkse abonnementsbijdrage (75 EUR) automatisch in rekening gebracht op uw creditcard. Als u, om welke reden dan ook, niet tevreden bent met onze dienstverlening kunt u uw account annuleren binnen de 3 dagen. De dienst wordt maandelijks verlengd tot u annuleert. Deze campagne eindigt op 31 december 2019.

Als je hier dus je gegevens invult maak je nog maar kans op de Samsung, maar het is volgens een loting en je hebt dus totaal geen zekerheid of je er effectief eentje mag ontvangen. Verder teken je ook automatisch in op een abonnement – wat trouwens niet vermeld staat op wat – waarvoor je na 3 dagen proefperiode elke maand 75 euro moet betalen.

Ga hier dus nooit op in, want voor je het weet zit je dus vast aan een abonnement, en is er in de verste verte geen smartphone te verkrijgen. Mocht je hier toch op ingetekend hebben, neem dan contact op met de politie of doe online een aangifte via https://meldpunt.belgie.be/meldpunt/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.